trainingTraining Loopgroepen
Trainingen worden aangeboden voor verschillende niveaus. Wij trainen in drie groepen, de ‘Basisgroep’, de ‘Plusgroep’ en de ‘Seniorengroep’. Elke groep heeft een eigen loopschema. Welke groep het meest geschikt is voor jou, is afhankelijk van je conditie, je ervaring en je eigen doelstelling. Gezellig en sportief bezig zijn is in alle drie groepen belangrijk. Elke eerste zaterdag van de maand trainen de basis- en plusgroep samen.

Starters
Ben je nog geen geoefende loper, maar wil je er toch mee beginnen? Overleg dan met één van onze trainers om te bekijken hoe je het beste kunt aansluiten. We helpen je eventueel met een individueel startschema.

Basisgroep
Het schema van de Basisgroep werkt toe naar het lopen van 10 kilometer in je eigen tempo. Maar ook lopers die een lager doel nastreven kunnen met de basisgroep meetrainen. Het trainingsschema houdt er rekening mee dat er regelmatig lopers instromen die deze afstand nog niet helemaal kunnen lopen.

Plusgroep
Trainingen zijn gericht op verhoging van snelheid en uithoudingsvermogen. Het schema van de Plusgroep werkt toe naar het lopen van afstanden tussen de 15 en 21 km.

Seniorengroep
Deze groep bestaat uit hardlopers ‘op leeftijd’ doorgaans boven de 65 jaar. De trainingen starten met een uitgebreide warming-up met veel oefeningen voor kracht, coördinatie en balans. Hierna wordt in een rustig tempo hardgelopen. Deze trainingen vinden plaats op maandag- en op donderdagochtend.

Trainingen
De trainer stelt een trainingsschema samen, waarin naast de twee vaste trainingsmomenten met de groep ook een derde trainingsmoment wordt opgenomen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar het zal je loopresultaten positief beïnvloeden. Wekelijks is de kern van de training een duurloop en een interval training. Beginnend met een warming up en afsluitend een cooling down. Tevens wordt er aandacht besteed aan looptechniek, rompstabiliteit en krachttraining.